12 34 56 7 8 9... ja, ik wil

Twee Nederlandse koppels hebben elkaar vandaag om klokslag 12.34 uur en 56 seconden het jawoord gegeven. Een trouwdatum om nooit te vergeten: 123456789.
Even na de middag beleefden we een telraammoment. Om klokslag 12.34 uur en 56 seconden kwamen we aan een perfecte reeks van cijfers, als we een optelsom van de tijd en de datum maken en even de eerste 3 cijfers van het jaartal vergeten: 12 34 56 7 8 9. Tijdens die unieke seconde gebeurde er overigens niets, het gaat om een puur symbolisch moment.

Maar symboliek, daar zijn altijd wel mensen voor te vinden. En dus stapten twee Nederlandse koppels op 7 augustus 2009 precies om 12.34 uur en 56 seconden in het huwelijksbootje. Al koos een van de twee koppels niet bewust voor deze dag. "Het was onze eerste vakantiedag en om 12.30 uur was er nog plek voor ons", zei bruidegom Erwin Horsten, die in Delft met Gabriëlle Hoogerwoord trouwde.

"De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand wees ons op dit bijzondere moment." Geen enkel van de andere zestien koppels die vandaag in Delft zijn getrouwd, had bij het bijzondere tijdstip stilgestaan. En dus konden Erwin en Gabriëlle zonder dat het gepland was nog een extra vleugje magie aan hun huwelijk toevoegen.

De ambtenaar van de burgerlijke stand Leja Van der Hoek, die het huwelijk voltrok, was geïnspireerd door de gemeente Vlaardingen, waar ook een koppel op die datum en dat tijdstip trouwde. "In het voorgesprek wees ik hen op het bijzondere tijdstip en de datum", zei Van der Hoek. De aanwezigen telden hardop af naar het ogenblik waarop de bruid en de bruidegom elkaar het jawoord gaven.

lees ook