Afslag gemist en 400 km omrijden

Een 95-jarige man uit Antwerpen is donderdag per ongeluk 400 kilomter omgereden. De man vertrok om tien uur 's ochtends om iets verderop eieren te gaan halen, maar miste een afslag. Uiteindelijk is hij rond middernacht in het Nederlandse Leeuwarden beland.
Daar werd de man aangehouden door de politie omdat hij erg langzaam over de weg reed in Leeuwarden. Tijdens een gesprek met de agenten bleek de bejaarde man een verwarde indruk te laten. Zo verklaarde hij dat hij de route aan het inspecteren was voor zijn dochter, omdat die volgens hem binnenkort haar praktisch rijexamen zou moeten afleggen op die weg.

De Nederlandse agenten vonden het maar een vreemd verhaal en namen de man mee naar het politiebureau. Daar konden ze de dochter van de man contacteren en zij kwam haar vader enkele uren later ophalen.

De vrouw vertelde dat haar vader eieren zou gaan halen bij een goede vriend. Navraag bij de Belgische politie leert dat de man wel vaker warrig in de auto stapt. De politie in Friesland is verbaasd dat hij desondanks blijft rondrijden.

lees ook