Auto rijdt in op drie huizen in Herent

Gisteravond is een auto ingereden op drie huizen aan de Mechelsesteenweg in Herent. In de huizen raakte niemand gewond, alleen de bestuurder is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de woningen, een nieuwbouw, is zwaar beschadigd en moest worden gestut.
Het ongeval gebeurde rond 22.40 uur op de Mechelsesteenweg. Een wagen ging er door een nog onduidelijke oorzaak van de weg af, botste tegen de gevel van een eerste woning, ramde een dertigtal meter verder de hoek van de garage van een tweede woonst en kwam ten slotte tot stilstand in de gevel van een derde.

De bestuurder van de wagen bleek bij de aankomst van de brandweer slechts lichtgewond en zou alleen zijn linkerarm hebben gebroken. De man is wel naar het ziekenhuis overgebracht om te kijken of hij geen inwendige verwondingen had opgelopen.

Van de drie geraakte woningen was de derde er het ergst aan toe. Het ging om een nieuwbouwwoning waar nog niemand in woonde, zodat er geen bijkomende gewonden vielen, maar de woning moest wel worden gestut. De aannemer die de woning bouwde, kwam nog ter plaatse.