Belgische toerist omgekomen op de Filipijnen

Op de Filipijnen is een Belgische toerist omgekomen. De man liet samen met een Fransman en negen Filipijnen het leven toen ze verrast werden door het noodweer.
Het ongeval gebeurde in de buurt van de vulkaan Pinatubo, ten noordoosten van de hoofdstad Manila.
Volgens de plaatselijke politie maakte de Belg deel uit van een groep van 12 toeristen, met ook Zuid-Koreanen en Fransen. 6 Fransen en 3 Zuid-Koreanen konden worden gered, maar 9 Filipijnen, onder wie ook een reddingswerker, vonden de dood samen met een Fransman en dus ook een Belg.

De slachtoffers hadden de vulkaan beklommen, maar werden daarna verrast door de hevige regenval. Wellicht verdronken ze toen ze met de auto een rivier wilden oversteken en verrast werden door het wassende water.