Een maand lang verkeersellende op de E19

Vanaf vanavond 21 uur zullen wegwerkzaamheden op de E19-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel voor hinder zorgen in de richting van Antwerpen. Vanaf dinsdag zal er dan ernstige verkeershinder zijn in de beide richtingen en dat gedurende een maand.
Vanavond om 21 uur zijn de voorbereidingen gestart van de wegwerkzaamheden waarbij op het wegvak richting Brussel, ter hoogte van Rumst en ter hoogte van Mechelen, de asfaltlaag vervangen wordt. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer meegedeeld.

Tijdens de eigenlijke werkzaamheden zal alle verkeer op de E19 over de rijbaan richting Antwerpen worden geleid, zodat in beide richtingen slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar blijven voor het verkeer.

Wegen en Verkeer benadrukt dat de werken gepaard zullen gaan met ernstige verkeershinder in beide richtingen. Tijdens de spits kunnen de files oplopen tot tien à vijftien kilometer. Het verkeer wordt daarom aangeraden zo veel mogelijk gebruik te maken van de alternatieve route via de A12, waar de politie bovendien verscherpte controles zal uitvoeren.

In de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag zullen, telkens tussen 21 uur en 7 uur, op de rijbaan richting Antwerpen werfsignalisatie en rijbaanafscheiders worden geplaatst. Tijdens die nachten zal op die rijbaan slechts één rijstrook beschikbaar zijn, terwijl er vanaf zaterdag overdag twee versmalde rijstroken vrij zullen zijn.

Gedurende het hele weekend blijven alle op- en afritten open, net als de parking in Waarloos.

Op maandag 10 augustus starten de eigenlijke werkzaamheden, waarbij in eerste instantie gewerkt wordt in de richting van Antwerpen. Daardoor zal er maandag enkel hinder zijn in die richting.

Vanaf 11 augustus is er dan hinder voor het verkeer in beide richtingen. Vanaf dan wordt er gewerkt over de hele breedte van de E19 richting Brussel, 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7. Bij gunstige weersomstandigheden zullen de werkzaamheden tegen 11 september zijn afgerond.

Alle op- en afritten, met uitzondering van de oprit Rumst in de richting van Brussel die vanaf 11 augustus wordt afgesloten, blijven tijdens de werkzaamheden beschikbaar, net zoals de parking in Waarloos.