Eerste zeehondenpup van deze zomer aangespoeld

In Duinkerke is gisteren de eerste zeehondenpup van deze zomer aangespoeld. De pup is vier weken oud en is sterk vermagerd. Het pelsdiertje is naar het Sea Life Centre in Blankenberge gebracht.
Kort na de middag kreeg Sea Life Blankenberge van de collega's in Duinkerke de melding van een aangespoelde zeehondenpup. De pup, een mannetje, is zo'n vier weken oud en is sterk vermagerd. Het zou nu zo'n 12,5 kilogram wegen.
Volgens Sea Life zal de baby-zeehond vermoedelijk goed herstellen, aangezien hij weinig koorts heeft. Het diertje krijgt nu de nodige antibiotoca en vitaminen toegediend, zodat het op krachten kan komen.

Als de zeehond voldoende is aangesterkt, de temperatuur normaal is en eventuele ziektes zijn bestreden, kan hij uit quarantaine gehaald worden en mag hij een tijdje in de gezamenlijke puppool van het Sea Life Centre verblijven. Zodra hij zo'n 35 kilogram weegt, kan hij weer worden vrijgelaten.

Zeehondenpups worden meestal begin juli geboren. Sea Life Blankenberge verwacht dan ook dat er de komende dagen en weken nog meer zeehondenpups zullen aanspoelen.