Het saaiste huwelijk ter wereld

Voor de genodigden is een huwelijksceremonie nooit een pretje, je hoopt dat het jawoord snel wordt gegeven zodat je naar het eigenlijke huwelijksfeest kan vertrekken. Voor de ruim 200 gasten van een Chinese bruiloft heeft de huwelijksceremonie net iets te lang geduurd.
Het bruidspaar was namelijk met een specifiek doel voor ogen naar het altaar getrokken. Naast het beloven van eeuwige trouw aan elkaar wilde het koppel dolgraag in het Guiness Boek Of Records verschijnen met de langste sleep ter wereld.
De familie van de bruid had daarom voor een sleep gezorgd met een lengte van 2.162 meter. Met deze lengte werd het vorige record, een sleep van 1.579 meter lang, moeiteloos verbroken.
Op de jurk van de bruid waren 9.999 rozen van zijde bevestigd. Of ze met dit record ook daadwerkelijk in het Guiness Book Of Records komen valt nog af te wachten: het stel is van plan om de huwelijksvideo zo snel mogelijk op te sturen naar de bevoegde instanties. Met een beetje geluk krijgen ze nog een extra vermelding in een andere categorie, namelijk de categorie van “saaiste huwelijk ter wereld.” Het duurde namelijk maar liefst drie uur om de sleep op te rollen.

lees ook