Limburgers sporen moeilijk naar de kust

Er zijn al enkele dagen problemen met de treinen tussen Limburg en de kust. Honderden treinreizigers deden er uren over om op hun bestemming te geraken. Bovendien zitten de treinen overvol.
Volgens Freeke Neyrinck van de NMBS gaat het om een samenloop van omstandigheden. "We zijn op de hoogte van de technische problemen. Het gaat om koppelings- en tractieproblemen. We excuseren ons bij de reizigers", zegt Neyrinck. "Het gaat jammer genoeg om een samenloop van omstandigheden, maar we onderzoeken elk geval afzonderlijk", luidt het.

Volgens de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers zijn de overvolle treinen van Limburg naar de kust het gevolg van de afschaffing van de zogenoemde mooiweertreinen. De NMBS zegt dat de treinen inderdaad niet meer rijden, maar dat er wel extra treinen zijn opgenomen in de zomerse uurregeling.