Marokkaanse politie is Sekkaki op het spoor

Ashraf Sekkaki, een van de gedetineerden die twee weken geleden uit de gevangenis van Brugge ontsnapte, is gisteren bijna gevat in Marokko, samen met zijn kompaan Mohammed Johri. Dat gebeurde in het noordoosten van het land, bij de Algerijnse grens.
Op 23 juli ontsnapte Sekkaki samen met Abdelhaq Melloul Khayari en Mohammed Johri (kleine foto) met een helikopter uit de gevangenis van Brugge. Vorig weekend werd Melloul Khayari weer opgepakt in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek.
Gisteren werd ook Johri gevat. Hij was samen met Sekkaki naar  Marokko gevlucht en werd er opgepakt bij zijn familie. Sekkaki zelf werd gewond aan zijn schouder en knie bij een auto-ongeluk nadat hij op de vlucht was geslagen voor de politie. Hij is te voet de bergen in gevlucht en wordt op de hielen gezeten door Marokkaanse speurders.

Intussen kwamen de Belgische en Marokkaanse autoriteiten overeen dat Johri in Marokko zal terechtstaan, omdat hij naast de Belgische ook de Marokkaanse nationaliteit heeft. Indien Sekkaki in Marokko wordt opgepakt, wordt ook hij daar berecht.

De vriendin van Mohammed Johri, Lesley D., is nog steeds spoorloos. Zij hielp de drie gangsters bij hun ontsnapping.