Moeder en zoon liggen 5 jaar dood in huis

In Jette heeft een vrederechter de stoffelijke overschotten van een moeder en haar zoon gevonden in een huis in de Dupréstraat. Het ziet ernaar uit dat ze aan een natuurlijke dood gestorven zijn. Dat meldt het Brusselse parket.
De lichamen zouden daar vijf jaar hebben gelegen. Niemand in de buurt had iets gemerkt. Toen een vrederechter onbetaalde facturen ter plaatse wou innen, trof hij de lichamen van de 80-jarige vrouw en haar 49-jarige zoon aan.
Het Brusselse parket werd verwittigd en stuurde een wetsgeneesheer ter plaatse. "Uit het eerste onderzoek van de wetsgeneesheer blijkt dat er geen tussenkomst van een derde zou zijn geweest bij beide overlijdens", zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur. "Het zou in beide gevallen om een natuurlijk overlijden gaan. Er is dan ook voorlopig geen onderzoeksrechter aangesteld, omdat er geen aanwijzingen van een misdrijf zijn", luidt het.

Hoe moeder en zoon dan wel zijn overleden, moeten verdere onderzoeken uitwijzen. De vergevorderde staat van ontbinding van beide lichamen zal die onderzoeken erg bemoeilijken.

Volgens de politie was vijf jaar geleden al een buurtonderzoek verricht. Op basis daarvan vermoedde de politie dat de mensen verhuisd waren.