Pfaffs verdacht van belastingfraude

Ex-doelman Jean-Marie Pfaff en zijn echtgenote Carmen zijn door de Antwerpse onderzoeksrechter in verdenking gesteld van belastingfraude. Dat hebben het parket en de advocaat van de familie aan De Tijd bevestigd. De familie wordt verdacht van witwassen, fiscale valsheden, gebruik van valse stukken en inbreuken op de belastingwet.
Het gerechtelijk onderzoek naar de inkomsten en de eigendommen van de Pfaffs is afgerond. "De onderzoeksrechter zal het dossier binnenkort bezorgen aan het parket", zegt parketwoordvoerster Eva Herreman.
Pfaff zou tal van inkomsten niet hebben aangegeven aan de fiscus. Ook een buitenverbijf in het buitenland zou niet zijn aangegeven.

Tom Versompel, de advocaat van de familie Pfaff, benadrukt dat de Pfaffs hun onschuld staande houden. "Zij blijven bij hun initiële standpunt dat hen in deze niets te verwijten valt."

Het fraudeonderzoek raakte in juni vorig jaar bekend nadat het Antwerpse gerecht in maart 2008  een huiszoeking had uitgevoerd.