Regisseur "The breakfast club" overleden

In New York is filmregisseur en scenarioschrijver John Hughes overleden. Hij regisseerde onder meer "The breakfast club" en schreef de scenario's van enkele van de meest bekende komedies uit de jaren 80 en 90. Hughes stierf aan een hartaanval. Hij werd 59.
Hughes schreef de scenario's van films als "Beethoven" en "Home alone". Films die hij schreef en regisseerde waren onder meer  "Planes, trains & automobiles" en "Ferris Bueller's day off".
De laatste fim die hij regisseerde was "Curly Sue "( 1991). Sindsdien werd hij nog zelden gefotografeerd of geïnterviewd. De afgelopen tien jaar werkte Hughes als landbouwer in de staat Illinois. Op het moment van zijn dood was hij in New York om zijn familie te bezoeken.

"Ik was zowel een fan van zijn werk als van zijn persoonlijkheid", zegt "Home alone"-acteur Macauley Culkin. "De wereld heeft een invloedrijke filmmaker en een groot man verloren."