Rouwbetuigingen stromen toe in Melle

Na de brand in het rusthuis Kanunnik Triest in Melle is een rouwregister geopend op het gemeentehuis van de Oost-Vlaamse gemeente. Premier Herman Van Rompuy (CD&V), die op vakantie is in Australië, heeft een rouwtelegram gestuurd.
Van Rompuy heeft in naam van de federale regering en in persoonlijke naam een telegram gestuurd naar de directie van het rusthuis in Melle.
"Aan de familieleden van de negen bewoners die bij de brand het leven verloren hebben, bied ik mijn oprechte deelneming aan. De andere slachtoffers wens ik een spoedig herstel toe. Ik breng hulde aan de directie en de personeelsleden van het woon- en zorgcentrum, aan de brandweer, de politie en het Rode Kruis en aan alle andere mensen die op een of andere manier hulp hebben geboden", schrijft de premier.

"Ik heb geen woorden voor het drama dat zich gisteren afspeelde in het rusthuis Kanunnik Triest in Melle", schrijft Monseigneur Luc Van Looy, de bisschop van Gent. "Ik betuig de families, bejaarden, directie, personeel en hulpverleners mijn christelijke deelneming. Niets kan hun immense verdriet verminderen, maar ik verzeker hen allen van mijn medeleven. De katholieke gemeenschap in het bisdom Gent is in gebed verenigd voor de slachtoffers, families en het personeel."

Op het gemeentehuis van Melle is een rouwregister geopend. Dat zal vanmiddag worden getekend door Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V), minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) , provinciegouverneur André Denys en burgemeester Dirk De Maeseneer (CD&V).