Sms bevestigt Fortis-tussenkomst bij Cassatie

Er is een sms opgedoken die bevestigt dat Ivan Verougstraete, de tweede man van het Hof van Cassatie, tussenbeide is gekomen in de Fortis-zaak. Dat schrijft De Standaard en het is aan VRT Nieuws bevestigd dat die sms in het gerechtelijke dossier staat.
Christine Schurmans, een van de drie rechters van het hof van beroep die moesten oordelen over de verkoop van Fortis, had Cassatievoorzitter Verougstraete gewaarschuwd dat er sprake was van een dramatische wending in verband met de overname van Fortis.
Enkele uren later kreeg de magistrate een sms van Verougstraete in het Frans met de boodschap "Fait", wat zoveel betekent als "gedaan" of "afgehandeld". Kort daarop vroegen de advocaten van de federale participatiemaatschappij de heropening van de debatten. Het gerecht onderzoekt nu of de Cassatievoorzitter naar hen heeft gelekt.

Ivan Verougstraete is al sinds 1989 bij Cassatie. Hij is de voorzitter van de eerste Nederlandstalige kamer van het Hof van Cassatie en is op die manier de op een na hoogste magistraat van het land.