Wat weet u nog van Woodstock?

De zomer van 1969 was niet alleen die van Eddy Merckx en Neil Armstrong. Het was ook de zomer van honderdduizenden hippies die het rockfestival van Woodstock bijwoonden. Veertig jaar later blijft Woodstock een stevig symbool van de sixties.

Het eerste megafestival ooit was niet alleen een mijlpaal in de rockgeschiedenis. Het was vooral een opvallende uiting van de hippiecultuur van de sixties.

De beelden van (half)naakte jongeren, niet zelden gedrogeerd of beneveld, bereikten met een tikkeltje vertraging ook de Belgische buis en weekten aardig wat reacties los.

Welke indruk maakten die beelden destijds op u? Was u geschokt, gefascineerd, gecharmeerd? Hoe heeft u het Woodstockfestival en de hippiezomer beleefd? En hoe groot is de invloed van Woodstock volgens u geweest?

Stuur uw redactie naar info@deredactie.be