Dave Annemans is opgepakt in Nederland

In Nederland is gangster Dave Annemans opgepakt. Hij ontsnapte eind vorige maand uit de gevangenis van Merksplas met de hulp van zijn moeder.
Annemans ontsnapte op 28 juli met vijf kompanen uit de gevangenis van Merksplas. Ze klommen over de gevangenismuur met een ladder.

Twee van de ontsnapte gevangenen raakten bij de ontsnapping gewond en konden meteen worden ingerekend door het gevangenispersoneel. Vier anderen konden ontkomen met een vluchtauto. Die werd bestuurd door de 62-jarige moeder van Annemans.

De wagen werd klemgereden in buurgemeente Rijkevorsel. Daar werden nog eens twee ontsnapte gedetineerden opgepakt. Annemans en zijn kompaan, de Tsjech Viteslav Mracek, bleven voortvluchtig.

Annemans kon worden gevat na intensief speurwerk van de Belgische en Nederlandse politiediensten, zo meldt het parket van Turnhout vanmiddag. Vannacht rond 3 uur is hij opgepakt in het huis van zijn halfzus in Clinge, bij Hulst, in Nederland.

Hij verblijft momenteel in de gevangenis van Middelburg. De uitlevering zou volgens het parket van Turnhout al in de loop van volgende week kunnen plaatsvinden.

Van Mracek, die samen met Annemans ontsnapte,  is voorlopig geen spoor. De moeder van Annemans zit nog steeds in de cel voor haar rol bij de ontsnapping.