Lady Linn schrijft Radio 2 Zomerhit op haar naam

Lady Linn And Her Magnificent Seven hebben met "I don't wanna dance" de beste zomerhit van 2009 gemaakt. Dat vinden de luisteraars van Radio 2 en de kijkers van Eén en Ketnet. Lady Linn And Her Magnificent Seven gingen aan de haal met de hoofdaward, de Radio 2 Zomerhit. Andere prijzen waren er voor onder meer Natalia en Clouseau.
De show in Westende werd voor het eerst gepresenteerd door het "radiomadammen" -duo Anja Daems en Ilse Van Hoecke.  Van 11 juli tot 2 augustus mochten alle luisteraars en kijkers van Eén en Ketnet hun stem uitbrengen.

Voor de award "Radio 2 Zomerhit" kwamen alle liedjes van het voorbije jaar in aanmerking. Vorig jaar kaapten Nicole en Hugo de trofee weg, nu was de prijs weggelegd voor Lady Linn And Her Magnificent Seven met hun hit "I don't wanna dance".

De luisteraars kozen ook de beste act voor kinderen, in de categorie  "de beste Kids-Pop". Daar ging de prijs naar Niels Destadtsbader, die het helemaal maakte in "Steracteur/sterartiest".  Hij moest verstek laten gaan omdat hij symtomen vertoont die zouden kunnen wijzen op de Mexicaanse griep.

Jackobond speelde voor het eerst dit jaar duidelijk in de schijnwerpers en werd daarvoor bekroond met de "Doorbraak" van het jaar. Ze kreeg de prijs uit handen van Free Soufriau, de winnares van vorig jaar.

De prijs voor "Het beste lied", het beste originele Nederlandstalige lied dus, ging naar Eva De Roovere met haar nummer "Zoals in dat ene liedje".

Natalia heeft met haar "Glamorous Arena Tournee" een imposante show op touw gezet en mag dus "De beste performance-trofee mee naar huis nemen.

De prijs voor "De beste clip" tenslotte ging naar de Clouseau met "Wat een leven".