Portret van Jackson door Andy Warhol te zien

Een portret van de overleden zanger Michael Jackson, gemaakt door Andy Warhol, is drie dagen in Londen te bezichtigen. Het kunstwerk is te zien in de O2-arena, waar de overleden zanger zijn afscheidstournee wilde houden. Na drie dagen verhuist het naar New York, waar het verkocht zal worden.
Het portret werd besteld in 1984, toen Jackson hoogtij vierde met zijn album "Thriller". De waarde van het schilderij is onduidelijk.

De Amerikaanse artiest Andy Warhol was de leider in de pop art- beweging, die kunstwerken maakte uit massaproducten van de Amerikaanse cultuur. Hij overleed in 1987.

De verkoop zal plaatsvinden op 18 augustus in de Vered Gallery in New York.

Levensverzekering bindend bij druggebruik?

Intussen is er verder toxicologisch gebeurd op de hersenen van Michael Jackson. Nu het onderzoek is afgerond, heeft de patholoog de resten teruggegeven aan de familie.
De speculatie over de laatste rustplaats van de ster kan nu weer beginnen. Volgens berichten zal Jackson in een vrij anoniem graf op de begraafplaats Forrest Lawn in L.A. worden begraven. Zijn familie vreest voor souvenirjagers of zelfs grafrovers.

De uitkomst van de autopsie kan miljoenen dollars betekenen voor de familie Jackson. Uit het verzekeringscontract dat Jackson afsloot voor zijn tournee in Londen, bleek dat de verzekering "niet bindend" zou zijn als de zanger door illegale drugs om het leven zou komen.