Starsailor stopt er (voor een tijdje) mee

De Britse band Starsailor stopt er even mee. Dat zegt zanger James Walsh op de sociale netwerksite Twitter en staat op de cultuursite CuttingEdge.be.
"Tell me it's not over, moest de comebackhit worden die ons opnieuw op de kaart zou zetten, maar dat is niet gebeurd en wellicht zal het ook nooit gebeuren", zegt Walsh. "Daarom was deze concertreeks voorlopig de laatste. Ik wil wat tijd nemen om andere dingen te doen."

"Maar het is niet voorbij. Het heeft gewoon geen zin om ter plaatse te blijven trappelen. Ik wil niet dat ons laatste optreden er één wordt in een café."

Walsh wil ook de komende jaren muziek blijven maken, maar zal in die tijd iets helemaal nieuws opstarten. "Bekijk het als een extraatje. Tussen album 3 en album 4 zaten er ook een paar jaren. Nu zullen jullie in die tussentijd tenminste nog wat nieuwe dingen van mij horen."

Starsailor bestaat al 8 jaar en bracht 4 albums uit. Hun laatste cd "All the plans" met de single "Tell me it's not over" haalde niet het verhoopte succes. De groep blijft vooral bekend van hits zoals "Silence is easy" in 2003 en "Four to the floor" in 2005. In 2004 en 2006 trad de band onder meer op op Rock Werchter