70.000 bezoekers voor Theater aan Zee

Zo'n 70.000 mensen hebben de voorbije 10 dagen de 13e editie van Theater aan Zee bezocht. De voorstellingen "De thuiskomst van FC Bergman" en "Talking about Kevin" vielen in de prijzen.
Er werden 25.000 tickets verkocht voor de theatervoorstellingen, de concerten lokten 35.000 bezoekers en de kindervoorstellingen 10.000.
Gisteravond werden de theater- en muziekprijzen uitgereikt. De jonge theatermakers van Studio Herman Teirlinck vielen in de prijzen met "De thuiskomst van FC Bergman". Zij krijgen 7.000 euro en mogen voor de editie van volgend jaar een nieuwe productie maken. De makers gingen volgens de jury een eigen weg met Harold Pinter: "rauw en uitzinnig vaak, maar niet zonder af en toe op de rem te gaan staan en zich een moment van stilte te gunnen".

Ook de Gentse theatermaker Arend Pinoy krijgt 7.000 euro en staat er in 2010 opnieuw. "Nu eens toont hij de kwelling, dan weer het genot van alleen zijn. Ernst en speelsheid wisselen elkaar af. Bovendien slaagt hij er bij dat alles in om als performer kwetsbaar en authentiek op scène te blijven staan", vond de jury.

Uit 8 muziekacts koos de jury de groep Blackie and the Oohoos.

"We konden ons geen betere editie voorstellen met centrale gasten Arno en Jan Goossens (foto). Dit festival bevestigt de overtuiging dat er bij de Oostendse bevolking een grote honger is naar cultuur. We zijn tevreden dat niet enkel de grote publiekstrekkers volk lokken maar dat ook ongekend talent ontdekt wordt", aldus festivalcoördinator Luc Muylaert.