"Automobilisten, heb wat meer burgerzin!"

De politie van Mechelen doet een oproep tot meer burgerzin en discipline aan alle autobestuurders die geconfronteerd worden met de 18 bouwwerven die in de Dijlestad aan de gang zijn.
De belangrijkste zijn de werken op het Battelcomplex (aan de op- en afritten Mechelen-Noord van de E19) en deze op de Leuvensesteenweg. Hierdoor dienen autobestuurders soms lange omwegen te volgen, maar niet iedereen ziet dat zitten.

De politie moet vaststellen dat heel wat bestuurders de verkeerssignalisatie volledig negeren en hiermee een zware verkeersovertreding begaan. Andere automobilisten gaan nog een stapje verder en verplaatsen zelf de aangebrachte signalisatie om op die manier door te kunnen rijden.

Op één dag diende iemand van de verkeerspolitie tot tien keer toe het verkeersmateriaal op een bepaalde locatie opnieuw op zijn plaats te zetten.

De politie waarschuwt dat het negeren of verplaatsen van signalisatie tot zeer gevaarlijke verkeerssituaties leidt. Ze zal dan ook niet tolereren dat bestuurders de signalisaties verplaatsen of negeren en zal elke vastgestelde overtreding sanctioneren.

De zoektocht naar sluipwegen zal naar alle verwachting nog toenemen nu morgen ook de grote werkzaamheden op de E19 tussen Mechelen-Zuid en Kontich van start gaan.

lees ook