"The Chieftains is de belangrijkste groep"

Bart Peeters sluit vanavond de derde dag van het Folkfestival Dranouter af, maar zelf benadrukt hij dat The Chieftains uit Ierland (foto) "de belangrijkste groep van de avond" is. In totaal zakten 83.000 muziekliefhebbers af naar de Westhoek, dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar. Het aantal bezoekers lag nog nooit zo hoog.
De derde dag van het festival begon met een niet-muzikaal initiatief. Koppels die elkaar in de voorbije 35 jaar op het festival hadden leren kennen, mochten van de organisatoren komen aperitieven.
Volgens de organisatoren nodigt de sfeer van het festival immers uit om met veel mensen te praten. De muziek blijft echter het andere hoofdingrediënt van Dranouter.

Vanmiddag stonden onder anderen Orishas uit Cuba en de Belgische Milow op het hoofdpodium. Milow was aangekomen met de grote bus die hij ook gebruikt om internationaal op tournee te gaan. "Sinds februari is de vonk ook Europees overgesprongen", vertelde hij op Radio 1 aan Luc Janssen. "Van "Ayo technology" zijn er intussen al 500.000 exemplaren verkocht", voegde hij er fier aan toe.

Bart Peeters mag vanavond het driedaagse festival feestelijk afsluiten, maar hij haastte zich om te zeggen "dat The Chieftains de belangrijkste groep is". De folkgroep trad op met een doedelzakband uit Passendale.

Warm water dankzij prachtig weer

Volgens de organisatoren zijn er geen meldenswaardige veiligheids- of andere problemen geweest. "Ook de nieuwe initiatieven scoorden goed. Restaurant "In de Wulf" draaide opnieuw op volle toeren en door het prachtige weer was er genoeg zonne-energie om de douches op de gezinscamping van warm water te voorzien", aldus woordvoerder Bavo Vanden Broeck.

Meest gelezen