Ashraf Sekkaki is opgepakt in Marokko

In Marokko is Ashraf Sekkaki opgepakt. De gangster ontsnapte op 23 juli uit de gevangenis van Brugge. Zijn twee kompanen werden eerder al gevat. Het parket van Brugge bevestigt het nieuws.
Sekkaki ontsnapte op donderdag 23 juli met Mohammed Johri en Abdelhaq Melloul Khayari uit de gevangenis van Brugge met behulp van een helikopter.

Maandag werd Melloul Khayari opgepakt in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Donderdag werd Johri gevat in het noordoosten van Marokko, nabij de grens met Algerije. De Marokkaanse politie kon Sekkaki toen lokaliseren in ongeveer dezelfde buurt, maar hij sloeg op de vlucht.

De politie heeft Sekkaki vannacht na een ware klopjacht in de bergen kunnen oppakken in Al Hoceima, vlak bij de grens met Algerije. Hij had onderdak gekregen bij drie vrienden, ook zij zijn opgepakt. Bij zijn arrestatie was Sekkaki ongewapend.

De gangster is gewond als gevolg van een verkeersongeval eerder van de week, toen hij nog net uit de handen van de politie kon blijven. De wagen waarmee hij toen vluchtte, is ook teruggevonden en wordt onderzocht. Sekkaki zelf wordt ondervraagd.

Meest beruchte van de drie

Ashraf Sekkaki is geboren in Mechelen en heeft de dubbele Belgisch-Marokkaanse nationaliteit. Hij was de meest beruchte van de drie ontsnapte gedetineerden en heeft een hele reeks gewelddadige overvallen op zijn kerfstok.

Met de arrestatie van Sekkaki zitten alle drie de gevangenen die uit Brugge zijn ontsnapt, weer in de cel. Van Lesley Deckers, de vrouw die de helikopter huurde waarmee de drie gevangenen konden ontkomen, is nog altijd geen spoor.

Minister De Clerck is tevreden

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) reageert opgelucht en tevreden na het nieuws van de arrestatie van Sekkaki in Marokko.

Hij merkt op dat nu alle gevangenen die in Brugge ontsnapt zijn met een helikopter, opnieuw in de cel zitten. De Clerck bevestigt ook dat Sekkaki wellicht in Marokko zal blijven.

De minister hoopt voorts op een goede samenwerking met de Marokkaanse justitie.