Auto klemgereden na achtervolging Oostende

De politie van de zone Bredene/De Haan heeft gisteren na een achtervolging in Oostende een wagen klemgereden waarin een aanzienlijke hoeveelheid drugs verstopt zat. De twee inzittenden van de wagen waren geen onbekenden voor het gerecht.
Twee jongemannen uit de regio Turnhout lieten gisteren in het centrum van De Haan enkele mensen schrikken toen ze met een luchtdrukpistool rondzwaaiden. Getuigen waarschuwden de politie, die de achtervolging inzette.

Op de Kustbaan in Oostende, aan het oude Militair Hospitaal, kon de politie de twee mannen van 21 en 23 jaar klemrijden. In hun auto werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. Ze verklaarden dat ze in De Haan op vakantie waren, maar daar werd weinig geloof aan gehecht.

Uit nader onderzoek bleek dat de twee bekend zijn bij het parket van Turnhout, dat de zaak verder uitspit. De mannen worden overgebracht naar Turnhout.