ETA pleegt nieuwe aanslag op Mallorca

De Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft opnieuw een aanslag gepleegd op het Spaanse eiland Mallorca. Daarbij zijn dit keer geen slachtoffers gevallen.
In een telefoontje had iemand die beweerde te spreken voor de Baskische terreurgroep ETA twee aanslagen in Mallorca aangekondigd.

Een van de bommen lag in een restaurant in Palma de Mallorca. De politie kon het restaurant tijdig ontruimen. De bom is daarna ontploft in een van de toiletten van het restaurant. Daarbij zijn geen slachtoffers gevallen.

Een andere bom lag verstopt in een klein restaurant op het strand. Die bom kon onschadelijk gemaakt worden. Blijkbaar was het dit keer niet de bedoeling om slachtoffers te maken, wel om toeristen af te schrikken.

Op 30 juli zijn op Mallorca wel twee politiemannen omgekomen bij een andere aanslag. De voorbije weken is ook al elders in Spanje een politieman vermoord en werd een bomaanslag gepleegd op het kantoor van de socialistische partij PSOE in Burgos.

Die aanslagen zijn inmiddels opgeëist door de ETA. Die beweging is blijkbaar aan een nieuwe terreurgolf begonnen, wellicht niet toevallig in de periode dat de groep 40 jaar bestaat.