Gewapende overval op Aldi in Riemst

Een onbekende man heeft zaterdag rond sluitingstijd een gewapende overval gepleegd op het Aldi-warenhuis aan de Maastrichtersteenweg in Riemst. Hij stapte iets voor 18 uur gemaskerd en gewapend met een vuurwapen en mes het warenhuis binnen.
De overvaller droeg een masker en bedreigde een kassierster die de inhoud van de kassa moest afgeven. Daarna nam hij de benen. Het is nog niet duidelijk hoe groot de buit is.

Een getuige had een man in een voertuig zien stappen, waarna de wagen met gierende banden wegreed. "Op basis van die getuigenverklaringen is de politie op zoek gegaan naar het voertuig.

De korpsen van Voeren en Tongeren konden het voertuig lokaliseren op de parking van het Cora-warenhuis in Rocourt. De twee inzittenden zijn gearresteerd en het voertuig is in beslag genomen.

De twee mannen ontkennen voorlopig elke betrokkenheid. Op het in beslag genomen voertuig vond een sporenonderzoek plaats. De twee verdachten komen uit het Luikse en zullen waarschijnlijk vandaag voor de onderzoeksrechter in Tongeren verschijnen, die over hun aanhouding beslist.