Grote opkomst op Antwerpse Museumnacht

Ruim 30.000 cultuurliefhebbers hebben afgelopen nacht meegedaan aan de Antwerpse Museumnacht. Tussen 19 uur en 1 uur hadden 15 Antwerpse musea hun deuren geopend voor het publiek.
Vier themaroutes hielpen bezoekers op weg doorheen het nachtelijke aanbod. Naast de vaste collecties en de lopende tentoonstellingen pakten de musea uit met een groot aantal extra's.
Zo kon je in het Letterenhuis terecht voor uiterst geheime en goed bewaarde schrijfsels van Paul Van Ostaijen en Hugo Claus. Andere extra's waren een bal masqué, een fotoshoot, kindervertellingen, brieven van Peter Paul Rubens en bijzondere hapjes en drankjes.

De absolute topper was Rembrandts "Portret van Eleazar Swalmius" (foto links) in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Het portret werd pas eerder deze week erkend als authentieke Rembrandt en dat lokte goed 5.000 nieuwsgierigen. Ook het ModeMuseum en het Fotomuseum konden op heel wat belangstelling rekenen.

Er waren ruim 30.000 belangstellenden, dat zijn er 7.500 minder dan in 2008.