Moeder laat kinderen dagenlang alleen

De politie heeft een 34-jarige vrouw uit Elsene opgepakt omdat ze haar twee dochters van 9 en 13 jaar oud dagenlang onbewaakt had achtergelaten. De vrouw was naar een vriend vertrokken en had beide meisjes zonder eten achtergelaten.
De vrouw was donderdag vertrokken en had haar twee dochters achtergelaten in hun appartement. Het was niet de eerste keer dat de moeder er op een dergelijke manier op uit trok.

Toen de moeder na enkele dagen niet kwam opdagen, belde de buurvrouw de politie. Die waarschuwde onmiddellijk de jeugdrechter, die beide meisjes liet onderbrengen bij hun oom en tante.

Ondertussen werd de moeder opgespoord. Zij bleek bij een vriend in het Antwerpse te verblijven waar ze de dagen hadden doorgebracht met het bekijken van dvd's. Volgens de vrouw had ze de kinderen achtergelaten omdat ze haar eigen leven wilde leiden.

De jeugdrechter heeft haar voorlopig een verbod opgelegd om met haar kinderen in contact te komen. Het parket beschuldigt haar van kinderverlating en zal aan de onderzoeksrechter haar aanhouding vragen.