Sekkaki en Johri blijven in Marokko

Twee van de drie gangsters die onlangs met een helikopter ontsnapten uit de gevangenis van Brugge, zullen wellicht in Marokko blijven. Ze zullen daar terecht moeten staan voor misdaden die ze bij ons begaan hebben.
De voorbije dagen heeft de Marokkaanse politie zowel Mohammed Johri als Ashraf Sekkaki kunnen vatten. Die twee hebben echter zowel de Belgische als de Marokkaanse nationaliteit en Marokko levert geen landgenoten uit aan andere landen.
Daarom zullen Sekkaki en Johri in Marokko blijven. Ze zullen daar evenwel terecht moeten staan voor de kaping van een helikopter bij hun ontsnapping in Brugge en de reeks overvallen die ze nadien bij ons uitgevoerd hebben.

Dat is bevestigd door Fien Maddens van het Brugse parket en door minister van Justitie Stefaan De Clerck. De minister is overigens erg tevreden dat al de drie ontsnapte gevangenen uit Brugge vrij snel opnieuw zijn opgepakt.

Als ze in Marokko voor de rechter komen, riskeren de twee gangsters bovendien een lange gevangenisstraf. Sven Mary, de advocaat van Sekkaki, vindt het dan ook geen goed idee van zijn cliënt om zich in Marokko te verschuilen.