Zware brand in houtbedrijf Oostnieuwkerke

In de Stadense deelgemeente Oostnieuwkerke heeft een zware brand een groot deel van het houtbedrijf NV Bardoel in de as gelegd. Verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse.
Vier van de vijf opslagplaatsen van het bedrijf zijn uitgebrand. Het bluswerk hield grote risico's in, zegt brandweercommandant Roland Deceuninck. "De situatie escaleerde zo snel, het was onverantwoord om de brand van binnen uit te bestrijden."

Omdat er in de een van de loodsen enkele brandstoftanks stonden, was er ontploffingsgevaar. Er zijn geen gewonden, maar er was wel veel rook. De politie vroeg daarom alle bewoners in een straal van 1 kilometer rond het bedrijf om ramen en deuren gesloten te houden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Pas als de brand helemaal is geblust, zal men dat kunnen uitmaken. De brand zal zeker nog een week moeten worden nageblust.

Bardoel produceert houtkrullen en zagemeel. Er werken 18 mensen.