Al wie stront wil scheppen, moet in Nijmegen zijn

Mensen die er niets op tegen hebben om de handen eens vuil te maken, kunnen op 30 augustus in Nijmegen terecht. Niet om wat in de aarde te woelen, maar om de uitwerpselen van ossen, paarden en schapen op te scheppen.
Op het einde van de maand vindt in Nijmegen het Gebroeders Van Limburg Festival plaats. De binnenstad van Nijmegen staat tijdens het festival in het teken van de middeleeuwen.

Een van de onderdelen van het festival is een middeleeuwse stoet met dieren. Al in de middeleeuwen zorgden strontscheppers ervoor dat de uitwerpselen van de dieren snel van de straat verdwenen. De organisatie van het festival zoekt nu vrijwilligers die niet te beroerd zijn om, naar aloude traditie, de straten weer strontvrij te maken.

De vrijwilligers moeten het vieze werkje wel in middeleeuwse kledij uitvoeren. Hopelijk bestaat die outfit ook uit een paar handschoenen en een stevige schop...

lees ook