De perfecte smoes om te laat te komen

We maken het in ons leven wel vaker mee, vertrekken naar het werk en tot de conclusie komen dat we veel te laat gaan komen. Sommige mensen melden zich zich dankzij een bevriende dokter dan maar ziek, maar een 23-jarige Japanner had iets anders in gedachten.
De Japanner dreigde te laat op zijn werk te komen en had een goede en geloofwaardige uitvlucht nodig. En wat is nu beter als uitvlucht dan een treinvertraging?

Bij een spoorwegovergang drukte de man op de noodknop waardoor de trein halt moest houden. Hij hoopte hiermee dat het hele spoornet een tijdje stil zou komen te liggen, waardoor hij “legaal” te laat kon komen op het werk.

Maar de man zijn actie leverde hem uiteindelijk een nog betere smoes op. Hij werd opgepakt door de politie, die bij de overgang stond te controleren omdat precies daar zes keer eerder op de noodknop was gedrukt.

lees ook