Dicht netwerk tankstations in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen telt gemiddeld meer tankstations per aantal inwoners dan de rest van het land. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Foodstep. Mogelijk zullen de kleinere tankstations het moeilijker krijgen om te overleven.
"België heeft sowieso een zeer dicht netwerk van tankstations", zegt Gert Laurijssen van Foodstep. "Er is één station per 3.000 inwoners. Ter vergelijking: in Engeland is dat één tankstation per 6.000 inwoners. Dat betekent dat de kleinere stations in België het moeilijker zullen krijgen."

"In West-Vlaanderen wordt die Belgische trend nog sterker. Hier zijn er nog minder inwoners per tankstation, ongeveer 2.000. De kleinere shops zullen het hier in de toekomst wellicht moeilijker krijgen."

Uit het onderzoek is ook gebleken dat het shoppen in een tankstation steeds populairder wordt, vooral langs invalswegen of in de buurt van kantoor- of industriezones.