Een speelstraat voor volwassenen

Door afwezigheid van kinderen zijn verschillende speelstraten in Merchtem vandaag overbodig geworden. Hoewel de kinderen verdwenen zijn, zijn de volwassenen er geen voorstander van de speelstraten op te geven.
In Merchtem, in Vlaams-Brabant, liggen er plannen op tafel om het reglement voor speelstraten aan te passen. Sommige speelstraten zijn vandaag overbodig geworden omdat er in de straat geen kinderen meer wonen.

Verschillende bewoners van zo een straat willen toch hun "speelstraat" behouden, omdat er bijvoorbeeld een snelheidsbeperking geldt tot 30 kilometer per uur.

"Er zullen minder speelstraten komen", zegt burgemeester Eddie De Block. Volgens hem is het beter om de kinderen te concentreren in een bepaalde straat dan op 100 meter afstand er verschillende te maken.

"Voor de volgende zomervakantie wil de gemeente met een propere lei beginnen", aldus burgemeester De Block.