Eerste files door werkzaamheden op de E19

Op de E19 is het vanochtend aanschuiven in de richting van Antwerpen. Vanaf vandaag worden het versleten wegdek én de vangrails er vernieuwd. Bovendien gebeurde er rond 8.30 uur een ongeluk in de file.
De werkzaamheden zijn nodig om de spoorvorming in het wegdek aan te pakken. "We hebben de nodige inspanningen gedaan om iedereen op de hoogte te brengen van de werkzaamheden, zowel via de media als via borden aan de kant van de weg", zegt Erika Decorte van Wegen en Verkeer. "Er zijn ook borden die de automobilisten melden hoe lang de files zijn zodat ze hun route eventueel kunnen aanpassen."

Maar problemen zijn er dus toch. Bovendien gebeurde er in de file nog een ongeluk in Mechelen-Zuid. Daardoor was er nu slechts 1 versmalde rijstrook beschikbaar.

Vanaf morgen is er ook hinder in de richting van Brussel. Dan wordt gewerkt aan alle rijvakken. De werken duren 4 weken, automobilisten rijden beter rond langs de A12.