Gevangenen zetten handeltje in pikante saus op

Een groepje gedetineerden in de gevangenis van Tampa in Florida heeft een originele manier gevonden om een centje bij te verdienen. De gevangenen hebben een handeltje in zelfgemaakte pikante saus opgezet.
Niet elke gevangene kiest ervoor om uit te breken, op zoek naar de vrijheid. Sommigen proberen hun tijd binnen de gevangenismuren zo aangenaam mogelijk te maken én een centje bij te verdienen. In Florida, in de Verenigde Staten, hebben enkele gevangenen de geneugten van het koken ontdekt.
Een groepje gevangenen van de Hillsborough County Jail in Tampa maakt al enkele jaren pikante saus in de gevangenis. Het recept hebben ze zelf bedacht. En ze gebruiken enkel lokale producten want de pepertjes worden in de gevangenis gekweekt.

De saus wordt ook verkocht, onder de naam "Jailhouse Fire Hot Sauce", en is te verkrijgen in drie variëteiten: "Original", "Smoke" en... "No Escape". Van die laatste zou binnenkort wel eens een gigantische bestelling uit Marokko kunnen binnenkomen...

Een fles "gevangenissaus" gaat voor 7 dollar de deuren uit. Sinds het begin van hun handeltje in 2005 zouden de culinaire gevangenen al zo'n 10.000 dollar hebben verdiend. Met het geld onderhouden ze de serre waarin ze hun pepertjes kweken en kopen ze enkele elementaire benodigdheden.

lees ook