Groots eerbetoon voor Jackson in Wenen

Familieleden van Michael Jackson en een reeks internationale artiesten zullen binnenkort aan kasteel Schönbrunn in Wenen een groots concert geven als eerbetoon voor de overleden zanger. De exacte datum van het concert is nog niet bekendgemaakt.
Het concert zal buiten voor het kasteel plaatsvinden. Er zal een podium in de vorm van een kroon gebouwd worden. Jermaine Jackson en andere familieleden zullen nummers van Jackson zingen. In de Oostenrijkse media worden onder anderen U2, Madonna en Whitney Houston genoemd als artiesten die misschien zullen deelnemen aan het concert, maar voorlopig is nog geen enkele naam bevestigd.
Het is een beetje onverwacht dat het eerbetoon in de Oostenrijkse hoofdstad wordt georganiseerd, maar Jermaine Jackson zei vrijdag aan Larry King dat "Michael een nauwe band had met Wenen". Hij bezocht de stad minstens 4 keer.

Sommige bronnen zeggen dat het concert op 29 augustus, de dag waarop Jackson 51 geworden zou zijn, zal plaatsvinden. Andere bronnen gaan ervan uit dat het pas midden september zal zijn omdat er meer tijd nodig is om alles te organiseren. Zo'n 85.000 mensen zullen het concert kunnen bijwonen.

Jacksonfilm komt er

Intussen heeft een rechter in Los Angeles ook beslist dat een film met beelden van de laatste repetities van Jackson mag gemaakt worden. Het gaat om een productie van concertorganisator AEG Live en Columbia Pictures. Moeder Katherine Jackson heeft geen bezwaren meer geuit tegen de gemaakte afspraken.