Mislukte aanslag op Belgen in Afghanistan

In Afghanistan is er een aanslag gepleegd met een bomauto op een konvooi met Belgische militairen. Er vielen geen slachtoffers bij de zeven Belgische soldaten, alleen de dader kwam om het leven.
De aanval vond vanmorgen plaats in de omgeving van de stad Konduz, toen Belgische troepen onder NAVO-bevel samen met Afghaanse troepen in konvooi door de streek trokken. 

"Een bomauto naderde het konvooi, samengesteld uit voertuigen van het Afghaanse leger en twee Belgische gepantserde voertuigen, en ontplofte rond 07.15 uur (03.45 uur Belgische tijd)", zegt een woordvoerster van Defensie.

"De wagens zijn beschadigd, maar hebben hun taak goed vervuld, aangezien geen van de zeven inzittenden gewond raakte", voegt ze eraan toe. De Belgische militairen ondergingen een medisch onderzoek. Sommigen zijn onder de indruk van de aanval, maar geen van hen heeft psychologische begeleiding gevraagd.

De aanslag is opgeëist door de taliban.