Starbucks doet intrede in Centraal Station Antwerpen

De Amerikaanse koffiegigant Starbucks gaat later dit jaar een winkel openen in het Centraal Station van Antwerpen. Dat blijkt uit een gezamenlijke mededeling van het bedrijf, de NMBS-holding en Autogrill.
Starbucks biedt momenteel al koffie aan in verkooppunten op de luchthaven van Zaventem, maar Antwerpen wordt de eerste Belgische shop buiten de luchthaven.
Starbucks streeft ernaar om "op vooraanstaande internationale reizigerskruispunten" aanwezig te zijn. Het Centraal Station van Antwerpen beantwoordt aan die criteria.

De komst van Starbucks past ook in de strategie van de NMBS-holding, die probeert om van de stations winkel- en ontmoetingsplaatsen te maken. "Momenteel zijn er ruim 320 winkels in de stations en dat aantal blijft stijgen," aldus nog de mededeling.