Vampieren domineren de Teen Choice Awards

De vampierenfilm "Twilight" heeft maar liefst elf prijzen gewonnen op de Amerikaanse Teen Choice Awards. "Twilight" was onder meer beste dramafilm en heeft de beste acteur (Robert Pattinson) en beste actrice (Kirsten Stewart) in een dramafilm.
"Twilight" vertelt over het gevaar dat de tiener Bella loopt door verliefd te worden op een vampier . De film is gebaseerd op de boekenreeks van de Amerikaanse schrijfster Stephenie Meyer. De film breekt in de VS potten en krijgt een vervolgverhaal.

Pattinson (foto) werd ook gebombardeerd tot sekssymbool van het jaar. Bij de vrouwen werd dat "Transformers"-actrice Megan Fox.

Britney Spears kreeg de Ultimate Choice Award uit handen van collega Miley Cyrus. Cyrus zelf won zes prijzen, onder meer in de categorie beste komische serie ("Hannah Montana") en beste actrice in een komische serie.

De Teen Choice Awards worden jaarlijks georganiseerd door de Amerikaanse tv-maatschappij FOX. Tieners tussen 13 en 19 jaar mogen hun stem uitbrengen in categorieën als muziek, film, tv en sport. In totaal werden online meer dan 83 miljoen stemmen uitgebracht.