Zes maanden cel voor geeuwen in rechtszaal

Een rechter uit Illinois, in de Verenigde Staten, heeft een man tot zes maanden effectief veroordeeld omdat hij zat te geeuwen in de rechtszaal.
Clifton Williams zat in de rechtszaal waar zijn neef twee jaar voorwaardelijk kreeg voor een drugsmisdrijf. Toen de rechter de straf uitsprak, liet Williams een langgerekte geeuw ontsnappen.

Rechter Daniel Rozak kon er blijkbaar niet mee lachen en veroordeelde de gaper tot een effectieve celstraf van zes maanden, de maximumstraf voor een misdrijf zonder een proces. Williams zal zeker 21 dagen van zijn straf moeten uitzitten.

Volgens de rechter kreeg de man zijn verdiende loon. "Het was niet zomaar een gewone geeuw, maar een luide, wilde poging om de procesgang te verstoren", oordeelde hij. Het is niet de eerste keer dat hij "amokmakers" een lesje leert. Rozak staat ervoor bekend om vlotter dan andere rechters straffen uit te delen aan mensen die roepen in de rechtszaal of van wie de gsm rinkelt.

lees ook