"Chevrolet Volt 4 keer zuiniger dan Toyota Prius"

De Amerikaanse autoconstructeur General Motors verwacht dat de elektrische auto "Volt" van dochtermerk Chevrolet slechts 1 liter benzine per 100 kilometer zal verbruiken. Dat zou 4 keer minder zijn dan de hybride Prius van de Japanse concurrent Toyota.
Het was CEO Fritz Henderson die het nieuws bekendmaakte op een persconferentie in Detroit, Michigan (foto). "Veel Chevy Volt-bestuurders zullen dagelijks wellicht enkel op elektriciteit kunnen rijden", zei hij.
De Volt zal immers zowat 65 km kunnen afleggen met de energie uit de batterijen, vooraleer een benzinemotor moet worden ingeschakeld. GM wil zo de concurrentie aangaan met de Toyota Prius, 's werelds best verkopende hybridewagen.

In tegenstelling tot conventionele wagens en hybridewagens zoals de Prius, zal de 1,4-litermotor van de Volt niet de wielen van de wagen aandrijven, maar enkel de batterijen herladen. Die kunnen ook opgeladen worden aan een stopcontact.

"Opladen voor 40 cent per dag"

De wagen zal normaal gezien eind volgend jaar te koop worden aangeboden. GM heeft al 30 Volts gebouwd en produceert er momenteel 10 per week.

De auto opladen kan in een gewoon stopcontact en zou niet meer dan 40 cent per dag kosten. De verbruikcijfers zijn al bevestigd door een onafhankelijk Amerikaans milieu- en energiebureau.