"Was dat niet de beste tijd om jong te zijn?"

De zomer van 1969 was niet alleen die van Eddy Merckx en Neil Armstrong. Het was ook de zomer van honderdduizenden hippies die het rockfestival van Woodstock bijwoonden. We vroegen onze lezers welke indruk de beelden van Woodstock op hen maakten. Bruno Naessens, 21, zag de documentaire over het festival op Canvas.
De Woodstock-documentaire deed me nadenken over hoe de wereld geëvolueerd is in zo'n korte tijd, hoe anders het was om toen als mens door het leven te gaan.

Het was erg leuk om te zien hoe alles zo spontaan leek te gebeuren. Een hoop vrienden bij elkaar die maanden van tevoren een podium begonnen te bouwen en er zeven dagen op zeven mee bezig waren.

Ik vroeg me vaak af of die tijd niet de beste was om te leven, of om jong te zijn. Vanuit mijn standpunt leek het alsof de wereld aan de voeten van de jongeren lag. Ze konden vechten en dromen om dingen te bereiken die nu voor ons een evidentie geworden zijn.

Het moet hen een meer voldaan gevoel hebben gegeven om die dromen te kunnen verwezenlijken dan voor hedendaagse jongeren die nu zowat alles ter beschikking hebben, nog voor ze hun eigen weg zoeken in de wereld.

(Bruno Naessens)