Autopsie op Michael Jackson is afgerond

De autopsie op het lichaam van Michael Jackson (50) is afgerond. De resultaten van de lijkschouwing worden echter pas vrijgegeven als ook het politieonderzoek naar zijn dood wordt afgesloten.
De Amerikaanse popzanger overleed op 25 juni, vermoedelijk aan een hartaanval.

Uit het verslag van de autopsie zal moeten blijken welke geneesmiddelen Jackson voor zijn dood heeft ingenomen. De politie onderzoekt nog altijd wat de rol van Jacksons privéarts Conrad Murray hierbij speelde. Zo werden afgelopen maand verschillende medicijnen en computers in beslag genomen.

Het confidentieel houden van de resultaten helpt volgens de politie "de integriteit van het onderzoek te bewaren" en "laat de speurders van de afdeling gewapende overvallen en doodslag toe hun onderzoek verder te zetten".

Volgens de lijkschouwer is het stoffelijke overschot van de zanger "grondig en volledig" onderzocht.