Burgemeester Nevele vrijgepleit door provincie

Burgemeester Roger Boone (CD&V) van Nevele is door het provinciebestuur vrijgepleit van belangenvermenging in een zaak van windmolens.
In Nevele zouden er vijf windmolens komen langs de E40-autosnelweg, één ervan op eigendom van de burgemeester. De burgemeester maakt ook deel uit van de provinciale milieuvergunningscommissie, die de komst van de vijf windturbines moet beoordelen.

Volgens het provinciebestuur heeft de burgemeester enkel een raadgevende stem in de commissie en is er juridisch geen probleem. De komst van de windmolens is erg omstreden. 225 burgers dienden een bezwaar in. De provincie beslist binnenkort of ze er werkelijk komen.

Roger Boone neemt volgende maand afscheid als burgemeester van Nevele. Hij wordt opgevolgd door Johan Cornelis van de partij Nieuw Nevele. De wissel was afgesproken bij het begin van de legislatuur twee jaar geleden.