Draulans maakt wereldreis voor Canvas

Bioloog Dirk Draulans maakt vanaf 1 september een wereldreis voor Canvas. Hij zal, samen met Sarah Darwin, de route volgen die haar betovergrootvader Charles Darwin van 1831 tot 1836 met de Beagle aflegde.
Canvas werkt voor het project "Beagle, in het kielzog van Darwin" samen met de VPRO. Op woensdag 16 september start de 35-delige tv-reeks.
Het schip "Stad Amsterdam" vaart vanuit Engeland naar het meest zuidelijke punt van Zuid-Amerika. In 2010 doet het schip de Galapagoseilanden, Australië en Zuid-Afrika aan.

Op het schip bevinden zich een laboratorium en een studio. Draulans en Darwin zullen er gasten ontvangen. De centrale doelstelling van het project is volgens Canvas "een overzicht geven van de verwezenlijkingen van Charles Darwin en van de staat van de wereld en de wetenschap anno 2009."

De tocht zal niet alleen op televisie, maar ook via het internet te volgen zijn. Er zullen ook mogelijkheden zijn tot interactie met de bemanning. Canvas werkt voor het project samen met het tijdschrift Klasse en verschillende onderwijskoepels. Ook wetenschappelijke instellingen nemen deel aan het project.