Golfclub van Overijse moet dan toch verdwijnen

De golfclub van Overijse moet op het einde van de maand zijn activiteiten stopzetten. Dat heeft het hof van beroep in Brussel beslist. Bovendien moet het terrein in zijn oorspronkelijke staat worden hersteld.
De golfclub van Overijse bestaat al sinds 1988, maar heeft nooit de nodige vergunningen gehad.

De club is in het verleden al enkele keren veroordeeld wegens het overtreden van de wetten van Stedenbouw, maar nu is het de eerste keer dat de rechter de sluiting beveelt.

"Eenmaal je een illegale structuur hebt aangelegd, dan moet je via de rechter verkrijgen dat die illegale structuur verdwijnt", zegt Rudi Coel van het actiecomité Golf d'Eruit!. "Tot nu toe had de rechter nooit expliciet gezegd dat het terrein weg moet, maar nu is dat dus wel gebeurd. Er is een dwangsom vastgelegd van 5.000 euro per dag. Dat lijkt me toch een aanzienlijk bedrag."