Jongste Zweedse prinses mag nu ook trouwen

De Zweedse prinses Madeleine, de jongste dochter van koning Carl-Gustav en koningin Silvia, heeft zich verloofd met haar vriend Jonas Bergström (rechts op foto). Dat heeft het koninklijk paleis bekendgemaakt.
Het koppel gaat binnenkort ook trouwen, maar daarvoor heeft paleis geen datum bekendgemaakt. De koning moet voor het huwelijk eerst nog de formele goedkeuring van de regering krijgen.
De 27-jarige Madeleine en de 30-jarige advocaat Jonas Bergström leven al zeven jaar samen. Hun huwelijk wordt mogelijk, nu kroonprinses Victoria (foto links) in februari haar huwelijk met Daniel Westling heeft aangekondigd. Zij trouwen wellicht in juni 2010.

De traditie schrijft voor dat de oudste troonopvolger eerst huwt. Madeleine is de derde in lijn voor de troonopvolging, na haar zus Victoria en haar broer Carl Philip.