Modderstroom bedelft appartementen in China

In de zuidoostelijke Chinese provincie Zhejiang zijn verschillende appartementen in het stadje Pengxi bedolven onder een modderstroom. Daarbij zijn minstens twee doden gevallen, maar gevreesd wordt dat dat aantal nog zal oplopen.
De modderstroom werd veroorzaakt door de hevige regenval die gepaard ging met de doortocht van de tyfoon Morakot. Die liet een bergwand naar beneden komen. Zes of zeven appartementen van vier verdiepingen werden door de modder en de stenen bedolven. Volgens een ooggetuige voltrok de ramp zich razendsnel.

Reddingswerkers zijn erin geslaagd zes mensen levend uit het puin te halen. Er zijn ook twee lichamen geborgen maar tientallen mensen zijn nog vermist.

Elders in China heeft Morakot honderden dorpen onder water gezet en meer dan 2.000 huizen vernield. Tot nu toe was er sprake van zes doden. Bijna een miljoen mensen was op voorhand geëvacueerd.

Taiwan

In Taiwan zijn reddingswerkers er intussen in geslaagd met helikopters 260 mensen te evacueren uit het bergdorp in het zuiden van het land  dat door een modderstroom werd getroffen. Gevreesd wordt dat nog honderden mensen onder de modder liggen.

Volgens de Taiwanese hulpdiensten "kan een honderdtal personen levend begraven zijn". De laatste officiële balans van de overheid heeft het over 41 doden en 62 vermisten in Taiwan.