Politie werkt aan "Most Wanted"-website

Politie en justitie werken aan een website met een lijst van de meeste gezochte misdadigers. Ze willen het publiek om medewerking vragen om de criminelen op te sporen. Het bericht staat in Het Nieuwsblad en is bevestigd.
De geplande website wil in de eerste plaats de informatie over misdadigers die nu al aan bod komt in de opsporingsprogramma's op de commerciële zenders, onder de aandacht brengen van het publiek.

Wie er op de site zal komen, is nog niet uitgemaakt. Geen kruimeldieven in elk geval, maar wel criminelen die voor ernstige feiten bij verstek veroordeeld zijn, en voortvluchtige gevangenen. Of ook verdachten van een misdrijf op de website zullen prijken, is nog niet uitgemaakt.

De lijst van gezochte misdadigers, met foto's en persoonsbeschrijvingen,  zal hoe dan ook beperkt blijven. Want anders dreigt de politie met zoveel tips overstelpt te worden dat ze die informatie nooit verwerkt kan krijgen.

Het project zit in een opstartfase en het is nog niet duidelijk wanneer de website een feit zal zijn.